top of page
IMG_1804.HEIC

UUDELLE OPISKELIJALLE

Heippa sinä uusi fuksi! Onnittelut opiskelupaikastasi ja tervetuloa Jaloihin Villeihin! Kun olet vastaanottanut opiskelupaikkasi, liity Facebookissa ryhmään Matkailututkimus 2023. Siellä pääset tutustumaan tuutoreihisi sekä tuleviin opiskelukavereihisi. Ryhmä toimii myös pääasiallisena tiedotuskanavana syksyn aikatauluista. Tutustuhan myös tuutoreiden sinulle tekemään tuutorikirjeeseen, jonka löydät täältä!

Ennen kuin voit liittyä Jalojen Villien Facebook-ryhmään, tulee sinun lunastaa Jalojen Villien jäsenyys. Ohjeet siihen löydät täältä.

Uudelle opiskelijalle: Text
Uudelle opiskelijalle: List

OPISKELIJAHAALARIT

Jalojen Villien jäsenenä sinulla on oikeus kantaa tyylikkäitä & tummanpuhuvia poliisinsinisiä opiskelijahaalareita!

Haalaritilaus tehdään kerran vuodessa, ja sitä varten sinun tulee kärppänä seurata ainejärjestön ja tuutoreiden viestintää. Haalaritilauksessa täytyy olla henkilökohtaisesti mukana, eikä niitä voi ostaa jälkikäteen pitkin vuotta.

Ennen haalaritilauksen tekemistä aloittaneet opiskelijat hankkivat sponsoreita, joiden logot printataan haalareihin ja joiden avulla katetaan osa tai kaikki haalaritilauksen kuluista.

Jos sinulla on kysyttävää opiskelijahaalareihin liittyen, ota yhteyttä hallitukseen!

IMG_2171.jpg
Uudelle opiskelijalle: Who We Are

JV-SANASTO

JIIVEE

Jalot Villit, tuttavallisemmin JV, on matkailututkimuksen opiskelijoiden ainejärjestö!

YLPPÄ

Eli Yliopisto - kaiken koti. Täällä opiskellaan.

MOONI

Half Moon Night Club - Rollon ainoa ja oikea yökerho! Mikäli osallistut opiskelijarientoihin, tulet löytämään itsesi Moonin jatkoilta useana yönä. Enemmän tai vähemmän suunnitelmien mukaisesti.

PETRO

Petronella eli Petro eli Petris on yksi yliopiston ravintoloista. Petro sijaitsee F-siivessä eli "taiteiden päädyssä", ja siellä voit istahtaa vaikka illalliselle gourmet-grilliruuan ja viinilasillisen parissa!

LOVISA

Meidän Lovisa on kahvila, joka sijaitsee Ylpän sydämessä kaiken keskellä. Lovisassa on tarjolla arkipäivisin lounasta, kahvilaherkkuja sekä tietenkin sitä itseään - kahvia. Lounaan yhteydessä kahvia saa eurolla. Lovisasta voit myös tilata paninin.

FELLI

Ravintola Felli on yksi Ylpän opiskelijaravintoloista. Hyvä ja viihtyisä lounas- ja aamiaispaikka.

KANSA

Kansan Pub on Rovaniemen Kansankadulla sijaitseva kaksikerroksinen pubi, joka on perinteisesti matkan varrella (mistä tahansa suunnasta tuletkin) Half Mooniin. Kansassa on halpaa hanaolutta ja ilmakiekkopöytä.

JV GOES LEVI

Olet ehkä kuullut huhuja ja legendoja JV:n vuosittaisesta Levinreissusta - ne ovat kaikki tosia. Levi on Jalot Villit ry:n kokemusasiantuntijoiden mukaan vuoden paras tapahtuma, ja se sijoittuu yleensä lokakuun loppuun. Et voi ymmärtää sitä ennen kuin koet sen.

JV-RINKI

Rinki on Jalojen Villien jäsenten epävirallinen WhatsApp-höpöttelyryhmä, jonka sisältö saanee jäädä yksityiseksi. Tuutorit ja hallitus huolehtivat syksyisin uusien fuksien liittämisestä JV-rinkiin.

JV KARAOKE

Kun kuulet Moonissa huudon - "JV KARAOKE" - ei ole aikaa jahkailuun. Tällöin on suunnattava suoraan karaokepuolelle, missä on mahdollisesti alkamassa Jalojen Villien (tai Karujen Pillien, riippuen karaokeisännän tulkinnasta) karaokevuoro. Tätä varten on syytä harjoitella ainakin Taiskan Mombasa.

AFTERSTUDY

JV Afterstudy on Jalojen Villien edunvalvontatiimin järjestämä viikottainen kahvittelutuokio Café & Bar 21:ssä. Kun reppu painaa selkää ja essee vilisee silmissä, on tämä hyvä tilaisuus istua alas, vaihtaa kuulumisia opiskelukavereiden kanssa ja saada vertaistukea.

KAHVIA JA KOHINAA

Kahvia ja kohinaa on JV:n satunnaisen epäsäännöllisesti järjestämä kahvittelutuokio Lovisassa, jonka aikana on tarjolla ainejärjestönauhoja, haalarimerkkejä, JV-oheiskamaa sekä kahvitteluseuraa. Kahvia ja kohinaa -tuokioista ilmoitellaan JV:n sosiaalisessa mediassa.

RANTSU

Rantavitikka eli Rantsu on Rovaniemen kaupunginosa, jossa Ylppä & monien opiskelijoiden kotikolot sijaitsevat. Nähtävää & koettavaa: Punis, Sale, Kelon kerhotila, bunkkeriranta. Rantsu taipuu rantsu/rantsulle/rantsulta/rantsulla, EI rantsu/rantsuun/rantsusta/rantsussa.

PUNIS

The one and only, Pub Punapippuri. Osoite: Viirinkankaantie 9. Viiden minuutin kävelymatka Ylpältä. Auki päivittäin. Puniksessa on takuuvarmasti fiilistä.

HALLITUS

JV:n hallitus järjestää tapahtumia, huolehtii edunvalvonnasta, toteuttaa viestintää ja vaikka mitä. Uusi hallitus valitaan vuosittain, ja sinä voit hakea siihen! Kyllä, sinä!

Uudelle opiskelijalle: List

PYSY AJAN TASALLA

Miten me viestimme, ja miten sinä voit parhaiten pysyä kärryillä tulevista tapahtumista ja muista ilmoituksista?

Heti kun olet lunastanut jäsenyytesi Kide.Appissa, voit lähettää liittymispyynnön Jalojen Villien suljettuun Facebook-ryhmään. Se on ensisijainen viestintäkanavamme, jota seuraamalla et jää paitsi mistään!

Jalojen Villien Instagram @jalotvillit on hyvin aktiivinen, ja jaamme siellä myös yliopiston tiedotteita sekä poikkitieteellisten tapahtumien ilmoituksia. Mikäli et ole Instagramissa, otathan seurantaan Jalojen Villien Facebook-sivun - kaikki tarinamme julkaistaan myös sinne!

Nettisivuillemme pyrimme päivittämään vain pysyvää tietoa, sekä listauksen tulevista tapahtumista. Järjestämme kuitenkin jonkin verran pieniä ja epävirallisia tapahtumia, joista emme tiedota nettisivuillamme.

Mikäli et ole sosiaalisessa mediassa, pidä huoli että saat Jalojen Villien viikkokirjeen sähköpostiisi joka maanantai! Jäsenyytesi tiedoista Kide.Appista voit käydä tarkistamassa, että olet hyväksynyt sähköpostiviestinnän. Jos et ole tästä huolimatta saanut viikkokirjettä, otathan meihin yhteyttä jvillit@ulapland.fi!

IMG_3007.JPG
Uudelle opiskelijalle: About Us
bottom of page