top of page
Etsi
  • Writer's pictureJalot Villit

Uudestisyntyminen & hallituskevät 2021
Jalojen Villien blogin viimeisin julkaisu on vuoden 2016 joulukuulta, jolloin Jukka Moision väistyvä hallitus heitti jouluterveisensä sekä tsempit vuoden 2017 hallitukselle. Sittemmin blogi on pölyttynyt pölyisten nettisivujen pölyisen linkkiviidakon pölyisimmässä nurkassa, ja harvat silmät ovat sen tarinoita selailleet. Vuoden 2021 hallitus, ja etenkin minä itse viestintävastaavana, olemme päättäneet tehdä mahdottomasta mahdollista ja herättää Jalojen Villien blogin takaisin henkiin paikkana, mihin opiskelijat voivat kirjoitella kokemuksiaan opintojensa varrelta, alumnit jakaa työelämätarinoitaan ja hallitus kertoa kuulumisiaan.


Uudestisyntymisen ajankohdaksi suunniteltiin kevätlukukautta 2021, mutta pandemiatilanteen pidettyä hallitusta kiireisenä päätettiin ensimmäisen julkaisun kirjoittaminen siirtää syksyyn. Tässä sitä nyt ollaan, intoa puhkuen, uutta lukuvuotta aloitellen ja fossiilisoitunutta blogia henkiin herätellen! Ensimmäisenä julkaisuna haluan yksinkertaisesti kertoilla, mitä vuosimallin 2021 hallitus puuhaili kevätkautensa aikana.


Hallitus 2021: Henna Ventä, Miia Roininen, Juulia Tikkanen, Vera Hirvonen, Suvi Kortesalmi, Salla Airaksinen, Kiira Sihvola ja Eetu Ahvensalmi. Kuvasta puuttuu edunvalvojat Opri Laamanen ja Siiri Haarma, sekä mie, Linnea

Kevät alkoi jännittyneissä mutta innostuneissa tunnelmissa - pandemiatilanne oli vihdoin rauhoittunut, syyskokous oltiin voitu järjestää isolla porukalla ravintola Yucassa ja neljännessatavuotiaan ainejärjestömme vuosijuhlaviikko teki tuloaan! Olimme saaneet loistavan, ideoita pursuavan ja vastuuntuntoisen hallituksen kasaan, ja kevät oli täynnä mahdollisuuksia. Suunnilleen kahden viikon ajan, kunnes pandemiatilanne otti mahalaskun ja tapahtumien järjestäminen jäi sikseen. Emme kuitenkaan vaipuneet epätoivoon, vaan järjestimme useita mukavia etä- ja ulkotapahtumia - vuosijuhlat, matkailukahvit, mäenlaskua ja sitsit, vain muutamat mainitakseni. Pettymyksen ilmapiiri oli kuitenkin kiistaton.


Jalojen Villien liikuntavastaavan ja viestintävastaavan yhteistyönä kasaama Jalojen Villien Liikkahaaste keräsi suuren suosion ja kehuja innovatiivisuudestaan maaliskuussa. Liikkahaasteen aikana jäsenistön tuli kerätä liikkumiaan tunteja, ilmoittaa ne formsiin ja pyrkiä yhteistä tavoitetta kohti. Tavoitteen rikkouduttua ainejärjestömme lupasi lahjoittaa rahasumman hyväntekeväisyyteen. Erinomaisesta ponnistuksesta huolimatta tavoitteeseen ei ylletty, mutta hallitus halusi kiittää koko jäsenistöä hienosta yhteen hiileen puhaltamisesta, ja lahjoitus tehtiin siitä huolimatta. Jalot Villit ry lahjoitti maaliskuussa 100 euroa Suomen Mielenterveys ry:lle eli Mieli ry:lle.Kulissien takana hallituksen edunvalvontatiimi paiski töitä matkailututkimuksen harjoitteluvoucher -kannanoton parissa. Edunvalvonta oli keväällä 2021 suuremmassa roolissa kuin aikoihin, ja he saivatkin kannanotollaan todellista toimintaa aikaiseksi ja ratkaisujen pyörät pyörimään. Lisäksi edunvalvonta järjesti uuden viikottaisen tapahtuman, Jalojen Villien Afterstudyn, jota vietettiin Café & Bar 21:ssä muutaman viikon ajan ennen kuin pandemiatilanne pakotti pysäyttämään toiminnan.


Hallituksen tavoitteena oli myös edistää Jalojen Villien alumnitoimintaa, jonka ensimmäisenä askeleena perustettiin Facebook -ryhmä Jalot Villit ry Alumni. Toivomme, että alumnitoiminta ja -yhteistyö jatkaa kehittymistään yhteisen viestintäkanavan myötä!


Järjestöviestinnän puolella suurimpana projektina heti alkuvuodesta oli täydellinen nettisivu-uudistus. Vanhat ja kulahtaneet nettisivut päivitettiin täysin uudelle alustalle ja uudelle ilmeelle. "Nopea muutaman viikon it-prokkis" onkin muuttunut yli puolen vuoden mittaiseksi maratoniksi, sillä kattavia nettisivuja ei noin vain heitetäkään kasaan. Olen kuitenkin iloinen siitä, miten paljon olen konkreettisesti päässyt tekemään, ja miten paljon mahdollisuuksia ja ideoinninvaraa voin jättää jälkeeni myös seuraavalle viestintävastaavalle.


Uudet fuksit ovat saapuneet Rovaniemelle, ja huomenna pääsenkin polkaisemaan käyntiin haalaritilausta heidän kanssaan hallituksen haalarivastaavan roolissa. Rokotekattavuuden myötä syksy näyttää valoisammalta kuin pitkään aikaan - joko me nyt päästäisiin Leville? Aika näyttää, mutta siihen asti on tiedossa jos jonkinlaista peli-iltaa, kahvihetkeä, fuksisitsejä ja muuta kivaa. Syksy saa tulla, mie olen valmis!


Onko sinulla ajatuksia, joista haluaisit kirjoitella Jalojen Villien blogiin? Pistä mulle viestiä!


Syysterkuin Linnea, Jalojen Villien viestintävastaava130 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Arkistojen kätköistä: Hallituksen joulutervehdys

Tänä syksynä on kirjoitettu esseitä, istuttu tenttejä ja edustettu kulttuuritapahtumissa ahkerasti. Nyt on aika paeta yliopiston pimeiltä käytäviltä sesonkitöihin, etelän lomille ja pyhien viettoon. T

Commenti


Post: Blog2_Post
bottom of page