top of page
Etsi
  • Writer's pictureJalot Villit

Arkistojen kätköistä: Vaihtokokemuksia: Italia

Lähdin viime syksynä Italiaan vaihtoon, tarkemmin sanottuna pieneen kaupunkiin Milanon lähelle. Aika on kulunut hirmuista vauhtia ja niin surullista kuin se onkin, ei vaihdosta ole jäljellä enää kuin muutama hassu kuukausi. Palaan kuitenkin vielä viime syksyn tunnelmiin, jolloin kaikki oli uutta ja ihmeellistä. Saavuin lämpimänä sunnuntaina kohteeni Castellanzan juna-asemalle valtavan matkalaukun kanssa huomatakseni, ettei kaupungissa kulje busseja sunnuntaisin ollenkaan. Italiassa asiat kuitenkin tuppaavat järjestymään jos ei yhdellä niin toisella tavalla ja sainkin paikalliselta kyydin keskustaan. Asuntoa minulla ei ollut vielä ollenkaan, mutta suuntasin paikalliseen asunnonvälitys firmaan ja selitin hyvin kangertelevalla italian kielelläni mitä etsin. Asiaa oli selvittämässä niin välitysfirman muut asiakkaat kuin omistajan lapset ja viikon kuluttua olinkin mukavan asunnon onnellinen vuokraaja.


Arkielämä muodostui tämän jälkeen nopeasti koostuen opinnoista, mitä erilaisimmista aktiviteeteista muiden vaihtareiden kanssa sekä tietenkin matkustelusta. Yksinäisyydestä, tylsyydestä tai koti-ikävästä ei ole tarvinnut kärsiä hetkeäkään, sillä vaihtarit ovat aktiivista, iloista ja meluista porukkaa.


Opintojen suhteen olin aluksi hieman huolissani, sillä lähdin opiskelemaan liiketaloutta matkailututkimuksen ja johtamisen pohjalla. Olin kuitenkin asennoitunut niin, että teen parhaani ja sen täytyy riittää. Odotusteni vastaisesti opiskelu ei ole poikennut merkittävästi Lapin yliopiston kursseista, joskaan esimerkiksi opintojen tieteellisyyttä ei painoteta täällä yhtä paljon kuin Suomessa. Syksyn edetessä ja nyt keväällä olen kuitenkin joutunut laskemaan tavoitteitani arvosanojen suhteen, sillä valitettavasti kurssit menevät täällä vielä enemmän päällekkäin kuin meillä Lapissa. Lisäksi muita houkutuksia, kuten keväinen aurinko helmikuussa, on enemmän. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin ollut tyytyväinen opintoihini. Olen seurannut kursseja, joita ei ole Lapissa saatavilla ja kartuttanut englannin sanavarastoani. Mukavaa on ollut huomata, että apua saa täällä professoreilta pyydettäessä.


Vapaa-aikani on kulut täällä hyvin rattoisasti. Milanon kadut eivät ole loppuneet kesken ja pienempien lähikaupunkien ravintoloissa on riittänyt liiaksikin hyvää ruokaa. Urheilumahdollisuuksia on sisäjalkapallosta jouksutreeneihin. Viikottain olemme käyneet tutustumassa meille varatulla bussilla myös Milanon ja lähikaupunkien yöelämään. Italialaiseen perinteeseen ei tosin kuulu alkoholikeskeisyys, vaan täällä ihmiset kokoontuvat juomaan yhden tai pari lasillista viiniä läheiseen baariin. Pohjois-Italian erikoisuutena voidaan pitää aperitivo -kulttuuria, joka tarkoittaa kokoontumista ystävien kanssa töiden jälkeen herkullisen buffetin ääreen yhden drinkin hinnalla. Aperitivolla olemmekin käyneet melkein joka viikko. Opintojen välissä olemme matkustelleet ympäri Italiaa ja tehneet paljon myös päiväreissuja lähialueille. Ei ole voinut valittaa!


Nyt aion vielä nauttia ihanasta Italian keväästä pari kuukautta. Täällä on jo ollut noin +18 astetta lämmintä ja parin viikon päähän varattu matka Roomaan kutkuttaa jo mahan pohjassa. En voi muuta kuin suositella kaikille vaihtoon lähtöa sekä tottakai Italiaa vaihtokohteena. Ihmiset ovat täällä mahtavia sekä heidän suhtautuminen on elämään huippua, hyvästä ruoasta puhumattakaan!

Terveisiä kaikille ihanille Jaloille Villeille!


Toivottelee,


Marjut

56 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Arkistojen kätköistä: Hallituksen joulutervehdys

Tänä syksynä on kirjoitettu esseitä, istuttu tenttejä ja edustettu kulttuuritapahtumissa ahkerasti. Nyt on aika paeta yliopiston pimeiltä käytäviltä sesonkitöihin, etelän lomille ja pyhien viettoon. T

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page