top of page
Etsi
  • Writer's pictureJalot Villit

Arkistojen kätköistä: Elämänkokemuksia: Rovaniemi

Päivitetty: 22. helmik. 2023

Hei vain jos jokaiselle osapuolelle!


Kirjoitan tässä blogia Jalojen Villien syksystä ja talven alusta; mitä on tultu tehtyä ja yleiset tunnelmat. Elikkäs syyskuussa tuli taas uudet fuksit yliopistoon ja sainkin itse olla mukana heidän opinahjoon astumisessa tuutorina. Ennätyksellisen lämmin syksy siivitti tuutorointia, missä kerroimme fukseille niin yliopistossa opiskelusta, kuin myös Rovaniemellä asumisesta. Ainakin näennäisesti olemme tuutoreiden kesken tehneet hyvää työtä, sillä fukseja ei ainakaan VIELÄ mennyt hukkaan. Vappuna viimeistään, kuten sitä sanotaan.


Ennätyksellisen syksystä teki myös tapahtumien määrä, ainakin omalla runsaalla kahden vuoden kokemuksella voisi näin sanoa. Joka viikko oli vähintään jotain kun illat alkoivat pimenemään. Mikäs sen parempi tapa viettää iltoja kuin hyvässä seurassa ja hyvällä mielellä. Oma kehu haisee kun sanon, että etenkin Jalot Villit pisti pystyyn paljon tapahtumia, mihin saatiinkiin kiitettävästi porukkaa. Joukossa oli perinteisiä illanistujaisia kuin myös uusia tapahtumia. Kiitokset siitä kuuluukin aktiiviselle kulttuurijaostolle yliopistolla.


Jalojen Villien jo legendaariseksi muodostunut mökkiviikonloppu sai Villit liikkelle runsain joukoin. Taas kerran menimme Leville, valtasimme pari huoneistoa läheltä Levin keskustaa ja vietimme mahtavan viikonlopun. Reissuun kuului Levin huipulla käyntiä, ruoan paistoa, ruokailua ja tietenkin iltamenoja. Tänä vuonna en ainakaan itse nähnyt kenenkään poistuvan mökeistä haikeana, sillä vaikka aamulla väsytti, niin edeltävä ilta oli vielä kaikilla antamassa sitä henkistä energiaa kotimatkalle.

Kun lunta ei alkanut näkymään lokakuun loppupuolella alkoi yliopistolla puolen vuoden vaihto-oppilaat jo huolestumaan. Kyllä sitä itsekin juhlisti hieman, kun asfaltti säilyi marraskuun puolelle. Siis kauhisteli, ei juhlinut. Nyt marraskuun puolessa välissä lokakuun huoli näyttäytyy hieman höpsönä, sillä se lumi tuli sitten kertaheitolla, kuten tapana on, parissa päivässä.


Opiskelun puolella syksy on ollut tiivis, mutta omaa aikaa on löytynyt enemmän kuin tarvetta olisi. Itsellä, kuten myös monella muulla, onkin nyt tulevalle joulukuulle luvassa opiskelun ohelle kausityötä. Innolla odotetaan jouluvieraita Rovaniemen kauniiseen kaupunkiin. Mitä kaikkea joulukuussa tulekaan tapahtumaan? Huhu on, että ainakin vakiovieras iso J on tulossa käymään taas kerran Jalojen Villien pikkujouluissa ennen kuin hänen maailmankiertue alkaa 24. päivä joulukuuta...

Marraskuisin terveisin,


Ville Määttä

25 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Arkistojen kätköistä: Hallituksen joulutervehdys

Tänä syksynä on kirjoitettu esseitä, istuttu tenttejä ja edustettu kulttuuritapahtumissa ahkerasti. Nyt on aika paeta yliopiston pimeiltä käytäviltä sesonkitöihin, etelän lomille ja pyhien viettoon. T

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page